Wie is wie?

Wie zijn nu die mensen in het bestuur van ProTiel? Om daar antwoord op te geven stelt zich na de voorzitter Jan de Wild nu de penningmeester aan u voor.

Martin is op 21 mei 1943 in Tiel geboren. Hij heeft een jongere broer en verloor op jonge leeftijd (9 jaar) zijn vader. Ging naar de Thomas van Aquino, katholieke lagere school, in Tiel. Daarna heeft hij 2 klassen met weinig succes doorlopen aan de Rijks HBS aan de Heiligestraat in Tiel, maar daarna met goed gevolg 2 jaar MULO-internaat in Oss gedaan en hier zijn diploma gehaald. Hij Is enkele jaren in dienst geweest bij de Veluco in Geldermalsen als kostprijscalculator. Begin 1963 ging Martin als dienstplichtige naar Roermond en via diverse standplaatsen uiteindelijk afgezwaaid als sergeant verbindingen in Arnhem.

Na zijn diensttijd is hij begonnen bij de PGEM in Tiel. Via kantoormedewerker daarna de functies als magazijnmeester, rayonadministrateur, logistiek account- en projectmanager. Ook is hij actief geweest in de procesverandering bij NUON en daar op 57-jarige leeftijd met pensioen gegaan.

Naast zijn actieve loopbaan was hij tevens betrokken in het verenigingsleven. Binnen het toenmalige St. Martinus (later TiVoC) heeft hij alle bestuurlijke functies gehad, maar ook had hij volleybalverleden als speler en trainer. Nog meer bestuurlijk activiteiten vervuld bij de NeVoBo, rayon Maas en Waal, en tot op heden bij Federatie Tielse Sportverenigingen. Eveneens is Martin 10 jaar secretaris van Stichting Vierstromenland geweest.

Martin was betrokken bij de oprichting van ProTiel en heeft zitting gehad in de raadscommissie Samenleving (aandachtsgebied Sport) en plaatsvervangend lid Beleidscyclus. Nu dus nog actief als penningmeester.
Momenteel eigenaar advieskantoor Mabroe Advies, dat zich beweegt op het gebied van belastingen particulieren en boekhouding voor startende ondernemers (ZZP). Alle zaken, die hem gevormd hebben in zijn privé, bestuurlijk, zakelijk en sociaal leven, zijn hem behulpzaam om anderen op vrijwillige basis te (onder)steunen. Martin is nu 76 jaar, 52 jaar getrouwd en vader van 1 dochter.

Martin Broers