De Nationale Kersenparty 2019

Op en rond Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden werd vrijdag 28 juni weer het jaarlijks evenement De Nationale Kersenparty gehouden. Dit door Fruitdelta Rivierenland georganiseerd netwerkevenement is bedoeld om de regionale en nationale ondernemers gelegenheid te bieden zich aan vooral een politiek publiek te presenteren. Daarbij gaat het voornamelijk om bedrijven uit de voedingssector en de agrarische bedrijven, waaronder in het bijzonder de fruitteelt. De gastgemeenten waren dit jaar de Bommelerwaardse gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Het publiek bestond uit burgemeesters, wethouders, raadsleden, commissieleden en andere geïnteresseerden uit de regio. ProTiel werd vertegenwoordigd door Peter Elferink en Alex Stultiens. Als sprekers waren de Gelderse commissaris van de koning, John Berends en de president-directeur van ProRail, Pier Eringa, aanwezig. Onder het drieëntwintigtal zich bij mooi weer in leuke kraampjes presenterende bedrijven bevonden zich de ambachtelijke Delicatessenfabriek, uit Capelle aan de IJssel, Veiling Zaltbommel, het Zaltbommelse biologisch opererende melk- en vleesveebedrijf Bommelbeef, de kaasmakerij Mijn Kaas Koe uit Ammerzoden, de in regionale fruitproducten gespecialiseerde Betuwse Fruitshop uit Geldermalsen en de Geldermalsens-Liendense coöperatie De Fruitmotor, producent van Krenkelaar appelciders.

Maar er waren ook vertegenwoordigers van geheel andere bedrijfstakken aanwezig: De Werkzaak bijvoorbeeld, die, als gemeenschappelijk bedrijf van de regiogemeenten, werk biedt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Eén van de eigenaren van Bommelbeef maakte zich tegenover Alex zorgen over het Tielse Fruitcorso. Het bedrijf, dat onder andere hamburgers maakt van zelf gefokte Piemontese runderen, wil graag deelnemen aan het Food Truck festival op het Kalverbos. Maar zij twijfelt over deelname vanwege de kaartverkoop voor de bezoekers. Bommelbeef vreest dat daardoor het bezoekersaantal zal tegenvallen.

Alex Stultiens en Peter Elferink van ProTiel aanwezig op Kersenparty in Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. Gezellige drukte en lekkere hapjes.

Geplaatst door ProTiel op Vrijdag 28 juni 2019