Nancy Hageman – ProTiel Lijst 6, nummer 5

 

Nancy Hageman. 
ProTiel, Lijst 6, nummer 5.

“In het geboomte der rijke Batouwe,
Tusschen de waat’ren van Waal en van Rijn,
Dáár ligt mijn Tiel, `waar ‘k ‘t licht mocht aanschouwen,
Waar ‘t mij een eer is, goed burger te zijn!”

Zo klinken de eerste regels van ons Tielse volkslied, waar vele geboren Tielenaren, waaronder ikzelf, zich in kunnen herkennen.

Mijn naam is Nancy Hageman en ik sta op de kandidatenlijst voor ProTiel. In het dagelijks leven ben ik redactrice en schrijfster en zet ik mij vrijwillig in voor diverse organisaties. Zo ben ik betrokken bij het Fruitcorso en ben daar Bestuurssecretaris en lid van de Inkomstencommissie. Daarnaast ben ik Bestuurslid en Bestuurssecretaris van de vereniging Waardevol Tiel. In mijn vrije tijd houd ik van piano spelen, acteren, dansen, zingen, lezen en natuurlijk (creatief) schrijven.

Als geboren en getogen Tielse ben ik ondanks het feit dat ik aan de Universiteit van Tilburg studeerde in onze stad blijven wonen. Ik houd van de stad en wil me inzetten voor Tiel en het welzijn van haar inwoners, met als uitgangspunt de menselijke waardigheid. Dit wil ik graag samen met u doen, want wat voor mij en voor geheel ProTiel belangrijk is, is dat er echte invloed van de Tielse inwoners is op de besluiten die genomen moeten worden. Hierbij hoop ik dat u ons scherp zal blijven houden en ons zal blijven herinneren aan waar we met z’n allen heen willen met onze mooie stad. Zodat we Tiel nog beter, leuker en mooier kunnen maken.

Stem daarom 21 maart ProTiel.

In mijn hart klinkt alvast het refrein van ons Tielse volkslied:

“Tiel, mijn Tiel, ‘t is U ter eere,
Dat ik vroolijk zing met hart en mond:
Tiel, mijn Tiel, waar ‘k ook verkeere,
Blijft mijn liefste plek op ‘t heelt wereldrond’.”

Nancy Hageman
ProTiel, Lijst 6, nummer 5.